top of page
Αναζήτηση
  • npsimenatou

Σεμινάριο εκπαιδευτικών στον Πύργο

Τα Μαθήματα Ζωής στον Πύργο σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.


Τα σεμινάρια που κάνουμε στα Μαθήματα Ζωής αφορούν τη διαχείριση του πένθους και της απώλειας. Είναι φυσικό λοιπόν να υποθέσουμε ότι θα συγκινηθούμε και ότι το περιεχόμενο των σεμιναρίων αυτών δεν θα είναι εύκολο στη διαχείρισή του. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο 6ο Δημοτικού Πύργου. Μας άγγιξαν πολλά πράγματα και θα αναφέρουμε μόνο μερικά από αυτά:

- Η αίθουσα γέμισε από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , κυρίως νηπιαγωγούς.

- Οι άνθρωποι αυτοί άφησαν τα σπίτια τους , Σαββάτο απόγευμα. Άφησαν τις δουλειές τους, τους συντρόφους τους και τα παιδιά τους και ήρθαν να μάθουν τρόπους για να μπορούν να βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές τους.


- Στο διάλειμμα, χρησιμοποίησαν το χρόνο της ξεκούρασης τους στο να έρθουν να λύσουν απορίες που αφορούσαν τα παιδιά της τάξης τους.


- Η ειλικρίνεια, η αμεσότητα και ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν τα παιδιά που πενθούν τις απώλειες στην ζωή τους.

- Το άγχος που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί καθώς αναρωτιούνται: "Κάνω το σωστό; Κάνω αυτό που πρέπει"

Μέσα από συζήτηση που είχαμε με τους συμμετέχοντες καταλάβαμε ότι η δουλειά τους δεν τελειώνει ποτέ. Την παίρνουν στα σπίτια τους και στις ζωές τους. Στέκονται όπως μπορούν και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και αυτούς που έκαναν το σεμινάριο αυτό πραγματικότητα.


Ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Ηλιοπούλου, τον διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου για τη φιλοξενία και την κυρία Μαρία Καραγγελή.



Ευχαριστούμε για όλα




1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page