top of page
Αναζήτηση
  • npsimenatou

Διαχείριση πένθους στην τάξη - Λέσβος


Το σεμινάριο " Η διαχείριση του πένθους στην τάξη" τελείωσε και όπως πάντα ζητάμε μια ανατροφοδότηση ώστε να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον


Παραθέτουμε μερικά σχόλια:


Για άλλη μια φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το σεμινάριο που είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στην Μυτιλήνη. Ήσασταν κι οι δυο τόσο άμεσοι κι με πλήρη γνώση του αντικειμένου σας που όσο δύσκολο κι να ήταν το θέμα μας προσφέρατε πολλά. Να είστε καλά και πάντα με καλή διάθεση για νέα ταξίδια

Κατερίνα Φιλιανου


Ευχαριστούμε πολύ για την τόσο ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση.

Η διαχείριση του πένθους μέσα στην τάξη αποτελεί ένα θέμα πρόκληση και δύσκολο λόγω άγνοιας για εμάς τους εκπαιδευτικούς που καλούμαστε να το διαχειριστούμε καθώς αποτελεί ταμπού δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας. Μέσα από την σύντομη εισήγησή σας μπορέσαμε ως ένα βαθμό να αναθεωρήσουμε λανθασμένες σκέψεις - νόρμες και τεχνικές στον χειρισμό του πένθους όχι μόνο στα πλαίσια της δουλειάς μας αλλά και στην προσωπική μας ζωή.


Σίγουρα απαιτεί περισσότερη μελέτη και έρευνα σε βάθος για την κατανόηση και εμπέδωση του όλου φάσματος που καλύπτει το πένθος στη ζωή του ανθρώπου. Πιστεύω ότι μέσα από την τρίωρη συνάντηση μαζί σας μπήκε ένα λιθαράκι στο όλο εγχείρημα και θα μας ωφελούσε αν στο μέλλον πραγματοποιούνταν παρόμοια συνάντηση ως συνέχεια αυτής. Συγχαρητήρια.


Πέρσα Παντελέλη


Το θέμα του σεμιναρίου ,καθώς και ο απλός και σωστά δομημένος τρόπος που ξεδιπλώθηκε κράτησε συνεχόμενο το ενδιαφέρον μου. Δεν ήταν βαρετές κενές θεωρίες. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους προβλήματα αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα σχολεία και χρειαζόμαστε περισσότερες επιμορφώσεις από ειδικούς ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε! Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος και να μπορούσαμε να κάνουμε και κάποιες βιωματικές ασκήσεις που να αφορούν δραστηριότητες που θα μπορούσαμε να κάνουμε στα παιδιά ώστε να τα βοηθήσουμε να ανοιχτούν και να μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο το έργο σας! Ευχαριστούμε πολύ!


Μαριάνα Μπζιώτη


Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη ν πολλή καλή εισήγηση σας με τη ν προσέγγιση ενός τόσο δύσκολο θέματος. Ήσασταν πολύ πολύ καλοί και οι δύο σας.ΧΑΡΆ Μας να σας ξαναδούμε στο νησί μας.

Με εκτίμηση

Νίκη Φιλιανου

.


Το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο και μας το παρουσιάσατε με ωραίο τρόπο. Ήταν χρήσιμες και οι συμβουλές που μας δώσατε στο φυλλάδιο για το ''Τι πρέπει να κάνει ένας εκπαιδευτικός'' και ''Τι δεν πρέπει να κάνει ένας εκπαιδευτικός'' όταν έχει απέναντί του ένα παιδί,που βιώνει πένθος. Εμένα μου άρεσαν πολύ και τα ''Στάδια του πένθους'' που μας είπατε. Όσον αφορά το βιωματικό μέρος θα έλεγα ότι ήταν ''λίγο βιωματικό'' είχε δηλαδή μόνο μία δραστηριότητα (ίσως εξαιτίας της πίεσης του χρόνου). Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο και τη διάθεση,που μας διαθέσατε!!! Η δασκάλα Μαριάνθη Κοεμτζοπούλου.


Kαλή σας μέρα και Καλή εβδομάδα, ελπίζω να είστε καλά! Παρακολούθησα το σεμινάριο με μεγάλο ενδιαφέρον! Παρότι το θέμα ήταν 'βαρύ' ωστόσο η πρόσεγγιση που έγινε ήταν πολύ καλή! Θίξατε αρκετές υποενότητες, απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις-απορίες, υπήρχε χημεία μεταξύ σας !Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνάντηση-συνεργασία Με εκτίμηση Ρένα Σαμίου



0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page